Zaagblad met HM insert voor hout

Om te voorkomen dat hout gaat splinteren tijdens het zagen wordt meestal een cirkelzaagblad gebruikt met zogeheten wisseltand. Dit betekent dat de tanden wisselend (om en om links en rechts) scherp zijn. Wanneer u snel en minder nauwkeurig wilt zagen dan is een cirkelzaagblad met weinig tanden geschikt. Wanneer u juist nauwkeurig wilt zagen kies dan voor een cirkelzaagblad met meer tanden.

Diverse zaagbladen toegelicht

Hieronder zijn de verschillende cirkelzaagbladen van Karnasch voor hout toegelicht om uw keuze makkelijker te maken:

Art. 111200 HM Cirkelzaagblad met wisseltand en spaanbegrenzer BESTSELLER
Voor zaagsneden in zacht en hard hout, brandhout, constructiehout, bekistingspanelen en ruw spaanplaat.

Art. 111215 HM Cirkelzaagblad met wisseltand
Voor het zagen van zacht en hard hout, brandhout, constructiehout, bekistingspanelen, ruw spaanplaat. In het algemeen voor de bewerking van massief hout, ook nat.

Art. 111220 HM Cirkelzaagblad zagen met vlakke tand en spaanbegrenzer
Voor grove en snelle zaagsneden in zacht en middelhard hout en natuurlijke houtsoorten zoals die worden gebruikt in timmerwerkplaatsen.

Art. 111230 HM Cirkelzaagblad voor diepe zaagsneden
Een ideaal en goedkoop cirkelzaagblad met speciale tandvorm voor het bereiken van grotere zaagdieptes. Voor grove, snelle en diepe zaagsneden in zacht en middelhard hout.

Art. 111232 HM Cirkelzaagblad met HM-binnenruimers en spaanbegrenzer
Voor langs- en dwarssneden in zacht tot hard massief hout. Droog tot natuurlijk vochtig. Ook ideaal voor diepe zaagsneden dankzij de 3 of 4 hardmetalen ruimers. Met vlakke tand bij voorkeur voor langssneden gebruiken.

Art. 111235 HM Cirkelzaagblad met wisseltand en HM-binnenruimers
Voor langs- en dwarssneden in zacht tot hard massief hout. Droog tot natuurlijk vochtig. Ook ideaal voor diepe zaagsneden dankzij de 3 of 4 hardmetalen ruimers.

Art 111300 Universeel HM cirkelzaagblad met wisseltand BESTSELLER
Goede tot zeer goede zaagkwaliteit in alle houtsoorten, massief hout zowel in de lengte als overdwars, 1- en 2-zijdig geplastificeerde of gefineerde panelen, strippen, lijsten en kunststoffen.

Art. 111320 Universeel-PLUS HM cirkelzaagblad met wisseltand en axiale hoek
Uitstekende en splintervrije zaagkwaliteit in alle houtsoorten, massief hout overdwars, 1- en 2-zijdig geplastificeerde of gefineerde panelen, strippen, lijsten en kunststoffen (Thermoplast).

Art. 111425 HM Cirkelzaagblad met wisseltand dunne snede BESTSELLER
Goede tot zeer goede zaagkwaliteit in alle houtsoorten, massief hout zowel in de lengte als overdwars, 1- en 2-zijdig geplastificeerde of gefineerde panelen, strippen, lijsten en kunststoffen. Dankzij de dunne zaagbreedte is hij ook ideaal voor accumachines. De lage snijdruk zorgt namelijk voor een laag accuverbruik. Ook is dit zaagblad geschikt voor kostbare houtsoorten, fineer en lijsten omdat er weinig zaagafval is.

Art. 111450 HM Afkort- en verstekcirkelzaagblad met wisseltand / negatief
Voor dwarsneden in zacht en hard hout, houtcomposietmaterialen, verlijmd hout, gelamineerd hout, en gefineerd of gecoat plaatmateriaal. Door de negatieve tandvorm is het zaagblad makkelijker met de hand te geleiden en wordt het niet in het te zagen materiaal getrokken.

Bestsellers

Onze BESTSELLER zaagbladen zijn (vaak universele) cirkelzaagbladen die veel worden verkocht. Ze worden in grote getale geproduceerd en zijn daarom gunstig geprijsd. Doe hier uw voordeel mee!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bovenstaande zaagbladen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste cirkelzaagblad.