Kernboormachines van Karnasch

De kernboormachines van Karnasch zijn ontworpen uit de beste onderdelen en materialen.

“ALLEEN HET BESTE”

 1. Dit begint met het belangrijkste: DE MOTOR.
  Eibenstock-motoren 100% MADE IN GERMANY zijn en blijven de beste keuze als het gaat om krachtige motoren met hoog koppel en weinig onderhoud.
 2. Dit gaat verder met de geleiding. Ons “HEAVY-DUTY” railgeleidingssysteem (GEPATENTEERD) is qua stabiliteit vergelijkbaar met de standaard zwaluwstaartgeleidingen en precisie veruit superieur.
 3. Het hart van onze magneet-kernboormachines: robuuste elektronische schakeleenheden. Verwarringsvrije en ergonomisch correcte opstelling van de POWER en schakelaars magneet houdkracht. Ingebouwde elektronische veiligheidsunits zorgen ervoor dat de motor alleen start als de magneet is ingeschakeld. MAG-TEC SENSOR: De sensor detecteert hoe goed de magneet de machine op de grond houdt. Het is direct verbonden met de motor. De sensor licht op “ROOD” betekent dat de ondergrond vuil is (roest, verfresten, schaafsel), het materiaal dunner is dan 6 mm of de voedingssnelheid bij het boren te hoog is. De machine heeft daarom geen veilige stand. De motor start niet of slaat af. De sensor licht op “GROEN” de magnetische houdkracht is optimaal en het gebruik van de machine is veilig.
 4. Alle kernboormachines zijn uitgerust met een stabilisator voor nog meer grip.
 5. Afneembare koelvloeistoftank met magneet, ook voor externe bevestiging. Koelvloeistoftank met snelwissel slangsysteem en fijne koelvloeistofaanpassing. Doordacht en praktisch.
 6. Compacte en robuuste behuizing van massief gegoten aluminium. Bij ruimteproblemen kan de complete tourniquet/handgreep worden verwijderd en is aan de andere kant monteerbaar binnen enkele seconden. Voor KA 38, KA 40, KAS 40, KA 50, KAS 50, KATV 55, KATSV 55 compacte en robuuste behuizing van de behuizing van hoogwaardig gegoten aluminium.
 7. Ergonomische dubbele handgrepen voor “gebalanceerd” vasthouden / bevestigen van de machine.
 8. Alle machines met automatische koelmiddeltoevoer/ Weldon 19 mm (3/4″) of Weldon 32 mm (1.¼”).
 9. Consequent alleen de beste transport-/opbergboxen. Alle machines worden geleverd in heavy-duty, stofdichte en waterdichte verzegelde dozen. Ideale bescherming van machines in zwaar gebruik.
 10. Vrijwel alle modellen leverbaar met 360° draaibare voet. Bij grotere modellen kan de voet ook tot 22/16 mm heen en weer worden bewogen. Dit resulteert in de grootst mogelijke flexibiliteit bij het positioneren van de machine.

A. Stel de machine in
B. Zet de kernboormachine vast met de magneet
C. Daaropvolgende nauwkeurige positionering

HEAVY-DUTY

SPOORGELEIDERSYSTEEM · TWIN RAIL SCHUIFSYSTEEM

Nieuw systeem “HEAVY-DUTY” voordelen ten opzichte van machines met verouderde zwaluwstaartgeleiding.

 • Tot 10 keer hogere stabiliteit
 • Extreem nauwe geleidingstoleranties door ronde rails
 • Het geleidingsblok heeft geen direct contact met de machinebehuizing maar is uitsluitend te danken aan de hoge precisie en stabiele ronde geleide railsysteem.
  – Daardoor minder wrijving en slijtage
  – Lagere onderhoudskosten en hogere betrouwbaarheid

Dit resulteert:

 • Langere levensduur van de boor
 • Minder boorbreuk
 • Nauwkeurigere boortoleranties
 • Betere afwerking van de gaten
 • Tot 110 mm zaagdiepte mogelijk, ook bij kleine kernboormachines.

De machines worden direct gebruiksklaar opgeleverd. Compleet met alle benodigde en aanvullende onderdelen.

Gereedschap en extra onderdelen: al het benodigde gereedschap, spaanbescherming, wig, veiligheidsketting, koelvloeistoffles met magneethouder.

Consequent “ALLEEN HET BESTE” aan machines vereist consequent “ALLEEN HET BESTE”
aan transportboxen. Alle kernboormachines worden geleverd in heavy-duty, stof- en waterbestendig goed afgesloten transportdozen. Ideale bescherming voor machines in zwaar gebruik.

KA35 SILVER-MAG ∙ TWIN SLIDE

 1. BLACKDUR geharde schuif. Dus meer dan 5× hogere levensduur van het railgeleidingssysteem in vergelijking met conventionele zwaluwstaart geleidingen.
 2. Dubbel railgeleidingssysteem. Zo is de motor in hoogte verstelbaar. Afhankelijk van de eis, kan de slag worden verlengd tot 210 mm. Verder kan de gewenste motorhoogte/slag worden ingesteld. Onbedoeld verstellen en breuk van de boor wordt zo vermeden.
 3. Interne “zelfsmerende functie” verlengt de levensduur aanzienlijk van de aandrijving.
 4. De luchtinlaten zijn zo ontworpen dat er geen vloeistoffen of vuil in de motor kan komen.
 5. Automatisch intern koelsysteem. De externe koelring is zo ontworpen dat er geen koelvloeistof in de transmissie kan komen.
 6. Ergonomisch ontworpen handgrepen voor uitstekende draaibediening.
 7. Open handgreep. Ideaal voor lichte machines. De machine is moeiteloos over het te boren oppervlak heen te verschuiven. Licht te dragen. Ergonomisch.
 8. De gegoten gaten in het aluminium zijn qua zwaartepunt optimaal gepositioneerd voor het bevestigen van het veiligheidskoord. Machines die aan muren/plafonds magnetisch bevestigd worden moeten zonder uitzondering gezekerd worden met een veiligheidskoord.
 9. De constructie van de kernboormachines is gebaseerd op een zo hoog mogelijke stijfheid om de boorkwaliteit te verbeteren.
 10. De magneetvoeten worden geleverd in een slijtvast ontwerp. Dit geeft de basis van de magneten een aanzienlijk langere levensduur. De magnetische houdkracht is tot 10.000 N / 1.000 kg voor betrouwbaar en veilig boren.