0 producten
0,00

Geen producten in je winkelmand.

  • High performance gereedschappen
  • Snelle levering
  • Gratis verzending vanaf € 250,-

2 maart 2020

Paraboolfrezen, ook wel aangeduid met de PPC-freesmethode (PPC staat voor Parabolic Performance Cutting), is een doorontwikkeling van de volradiusfrezen. De PPC-methode is een revolutionaire, nieuwe ontwikkeling voor de bewerking van vrije vorm-vlakken. Omdat de frezen over een aangeslepen cirkelsegment beschikken, worden ze ook wel paraboolfrezen genoemd. Het cirkelsegment beïnvloedt het aangrijpingsvlak op het werkstuk. In vergelijking met normale volradiusfrezen leidt dit tot een grotere materiaalafname en een betere oppervlaktekwaliteit.

Toepassing van VHM-paraboolfrezen

Hoofdtoepassingsgebieden zijn de nabewerking van complexe vrije vorm-oppervlakken en gecompliceerde werkstukgeometrieën in de algemene machine-, gereedschaps- en matrijzenbouw. Paraboolfrezen worden ook gebruikt wanneer maximale oppervlaktekwaliteiten vereist zijn. Bijvoorbeeld bij persgereedschap, om zodoende de opvolgende polijstwerkzaamheden te minimaliseren.

Optimaal gebruikmaken van Karnasch paraboolfrezen

Voor het efficiënt inzetten van de Karnasch paraboolfrezen wordt het gebruik van een 5-assig freescentrum in combinatie met een intelligente CAM-oplossing, die de potentie van de geometrie van het gereedschap volledig kan benutten, aangeraden. Het Performance-pakket van hyperMill MAXX Machining biedt innovatieve 5-assige freesstrategieën voor de bewerking van vrije vorm-oppervlakken. Slimme, geautomatiseerde functies zorgen voor een optimale aansturing van het gereedschap. Op deze manier worden een uitstekende oppervlakte kwaliteit en een enorme tijdsbesparing tot wel 90% gegarandeerd, zelfs bij moeilijk te bereiken gebieden.

Verschillende uitvoeringen

De VHM-Paraboolfrees van Karnasch is in twee uitvoeringen leverbaar. De uitvoering met HHC/HSC/HPC- HXC-Nano³-coating is geschikt voor de bewerking van RVS en gehard staal tot 70 Rockwell (HRC) en voor exotische materialen zoals, inconell, hastelloy en titanium. De uitvoering met diamant-coating is specifiek voor de bewerking van grafiet.

De voordelen van VHM-paraboolfrezen / PPC-methode

We zetten de voordelen van de paraboolfrezen nog even voor u op een rijtje:
• kortere bewerkingstijd en grotere materiaalafname
• minder instelkosten
• betere oppervlaktekwaliteit bij kortere looptijden
• uitmuntende proceszekerheid
• extreem slijtvast
• verhoogde productiviteit

Meer weten over de Karnasch VHM-paraboolfrezen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!