Sleutelservice – freesgereedschappen voor slotenmakers

Sleutelservice – speciaal voor de sleuteldienst heeft Karnasch een speciaal pakket (frees)gereedschappen samengesteld bestaande uit diverse freesstiften, een boorfrees en een hardmetalen gatzaag voor Abloy Protec cilindersloten.

Freesstiften voor sleutelservice

De freesstiften geschikt voor sleutelservice zijn in een gecoate en ongecoate uitvoering leverbaar. De verschillende vertandingen hebben we hieronder voor u toegelicht:

  • HP-3 de meest gebruikte freesstift met universele vertanding: hoog verspanend volume, soepel frezen, korte spanen, voor alle staalsoorten zoals: gietijzer, staal <60 HRC, RVS, nikkelbasis en titaniumlegering. Dit is bovendien een BESTSELLER dus extra gunstig geprijsd.
  • HP-4 fijne kruisvertanding: uitstekende controle (zelfs op moeilijk toegankelijke plaatsen), soepel frezen, korte spanen, goede oppervlaktekwaliteit, gemiddeld verspanend vermogen, voor alle staalsoorten zoals: hard staal tot ca. 70 HRC, gietijzer, roestvrij staal en hittebestendige stoffen
  • HP-7 speciaal voor non-ferro metalen zoals ALUMINIUM, koper, messing én alle kunststoffen

Een aantal freesstiften met diameter 3 en 4 mm zijn leverbaar met een opname van 6 mm. Een opname van 6 mm is minder breukgevoelig dan een opname van 3 of 4 mm. Daarnaast heeft dit als voordeel dat voor de freesstiften met verschillende diameters dezelfde 6 mm opspanning gebruikt kan worden.

HM-boorfrees voor sleutelservice

HM-boorfrees van de nieuwste generatie. Opent sluitcilinders in recordtijd. De beste resultaten worden bereikt met rechte slijpmachines. De HM-boorfrees is natuurlijk ook te gebruiken met een (accu-) boormachine. Samen met de freesstiften voor de sleutelservice wordt de ideale combinatie van gereedschappen bereikt. Met de boor wordt snel in een rechte lijn door de cilinder geboord. Meestal kan de sluitcilinder nu al worden gesloten. Zo niet, bijvoorbeeld in het geval van speciale boorpreventie, dan kan het boorgat zijdelings worden uitgebreid met behulp van een freesstift.

VHM-gatenzaag voor Abloy Protec slotcilinder

Te gebruiken met een boormachine of sterke accuboormachine. Met deze gatenzaag is het mogelijk om de geharde frontplaat van deze speciale hoge veiligheidscilinder te doorboren om daarna de kern eruit te kunnen trekken. Eigenschappen van deze gatzaag voor sleutelservice:

  • 4 hardmetalen tanden
  • diameter 15,2 mm
  • geveerde stiftgeleiding (6,8 mm) voor centrering in het vergrendelingskanaal
  • diepteaanslag

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het speciale pakket gereedschappen voor sleutelservice? Bekijk dan de  PDF Karnasch Sleutelservice hierin staan alle gereedschappen overzichtelijk bij elkaar. Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.